Het succes van Boer Zoekt Vrouw is anno 2015 merkwaardig te noemen. De manier waarop de boeren hun toekomstige partner hopen te vinden, is hopeloos ouderwets. Tijdens een weloverwogen afvalrace leren de boeren hun vrouwen stapje voor stapje kennen. Gezoend, gefriemeld of meer wordt er eigenlijk niet. Zelfs ‘geile Geert’ houdt het redelijk netjes, voor zover we dat als kijker te zien krijgen…

Knappe boer Tom liet al eerder doorschemeren dat hij al een tijd geen serieuze relatie heeft gehad, maar wel ‘scharreltjes’ mee naar huis nam. Positief verrast was ik dan ook toen hij vorige week het volgende vertelde:

‘Ik ga er echt heel anders in dan wat ik eigenlijk normaal had gedaan. Nu leer je eigenlijk zoveel over iemand van tevoren kennen en ook hoe diegene is, voordat er iets gebeurt of weet je wel… Dus ik ben eigenlijk wel heel erg blij dat het zo gaat. Ik krijg een heel prettig en warm gevoel als diegene langsloopt. Aan wie ik altijd denk. Het is gewoon echt een fantastische meid. Gewoon hoe open en eerlijk en direct. Ook hartelijk is ze ook. Gewoon hoe ze is. Dus de week mag wel eindigen.’

Ik heb geen idee hoe snel mensen tegenwoordig met elkaar het bed in duiken, voordat ze een relatie krijgen. Ik weet wel dat het zeer ongebruikelijk is om een week of langer te wachten met seksuele activiteiten als je elkaar leuk vindt. En je vriend of vriendin eerst aan familie en vrienden voorstellen in zo’n vroeg stadium? Geen denken aan. Toch levert dat inzichten op!

Tom verwoordt wat stuntelig dat hij het fijn vindt om een vrouw eerst te leren kennen, ‘voordat er iets gebeurt’. Zou dit de start van een nieuwe relatie niet veel stabieler maken?

Tenslotte valt het me op dat elke boer uiteindelijk maar één partner kiest. De twee dames die bij Geert zijn overgebleven, hebben het reuze naar hun zin. De kusjes en kieteltjes die Geert afwisselend aan de dames uitdeelt, worden enthousiast in ontvangst genomen.

De vrouwen lijken het ook uitstekend met elkaar te kunnen vinden. Toch kiest ook Geert straks één vrouw. Zou een monogame relatie dan toch zo speciaal zijn dat de meeste mensen daarvoor willen gaan? De ultieme liefde voor en toewijding aan één persoon?

Ik zit klaar. Ik denk dat Tom voor Rimke kiest…

Ik schreef in 2011 het boek Hot Issues, eerlijk over seks, waarin ik vertel hoe ik als gelovig meisje worstelde met de overtuiging om te wachten met seks tot het huwelijk. Je kunt dit boek hier bestellen!