Zelfs als auteur van Hot Issues kreeg ik rode koontjes tijdens het lezen van Tussen de Lakens, geschreven door psycholoog dr. Kevin Leman. Want eerlijk zijn over seks vóór het huwelijk, dat ben ik inmiddels gewend. Maar praten over seks bínnen het huwelijk vind ik best lastig.


Als je getrouwd bent, is praten over elkaars verlangens en emoties iets dat niet altijd vanzelf gaat. Vooral niet als je een druk gezin hebt. Bovendien kun je elkaar flink kwetsen als blijkt dat gezonde seksuele verlangens niet worden bevredigd.

Leman moedigt getrouwde, christelijke stellen aan om over de schroom heen te stappen en eerlijk te zijn over je seksuele relatie. Ben je tevreden? Welke verlangens heb je? Hoe zou je je partner eens kunnen verrassen?

Vormen van voorspel en allerlei seksuele standjes worden besproken. Gedurfd! Leman spreekt de man en vrouw los van elkaar aan op hun gedrag en de mogelijke wensen van de partner. Hij benoemt alles zoals het is en bespreekt concrete tips om je seksuele relatie te verbeteren.

Verbeteren? Ja, dat kan altijd, ook al vind je het wel oké gaan. Als je bij elkaar wilt blijven tot de dood jullie scheidt, bestaat de kans dat je seksleven indut. Als je samen met je partner dit boek leest, wordt die kans een stuk kleiner, daarvan ben ik overtuigd.

Moet dat nou, alles benoemen en bespreken? Nee, dat moet niet. Ik kan me voorstellen dat sommige christenen dit boek veel te expliciet vinden.

Maar waarom zouden we wel tot in details over het huishouden, emoties en geloof praten, maar niet over onze seksuele relatie? Binnen de intimiteit en veiligheid van het huwelijk is dit een must, want seksuele frustraties hebben effect op je relatie.

Stap over die schroom heen en lees dit boek. Het heeft mijn kijk op seksualiteit binnen het huwelijk verrijkt!

Koop Tussen de Lakens