Saar en Jop praten over seksualiteit

Wat is de ideale leeftijd om met je kind over seksualiteit te praten? Pas als ze vragen gaan stellen? Pas als ze op school voorlichting hebben gekregen? Pas als hun lichaam gaat veranderen?

Gezondheidswetenschapper Arjet Borger heeft een prentenboek geschreven met schattige illustraties van Marieke ten Berge. Het boek heet ‘Saar en Jop praten over seksualiteit’ en is de opvolger van ‘Saar en Jop. Over identiteit, vriendschap en intimiteit’.

Saar en Jop komen enthousiast thuis, want hun juf is in verwachting. De ideale aanleiding voor de moeder van Saar om de kinderen uit te leggen wat seksualiteit precies is.

De illustraties bij het verhaal zijn zowel lief als onthullend. Het inhoudelijke verhaal wordt op zo’n vanzelfsprekende manier verteld, dat seksualiteit een heel normaal onderwerp wordt, wat het in mijn ogen ook is.

Dit boek helpt je als ouder om op een ontspannen manier met je kinderen over seksualiteit te praten, zodat je hen jong bewust maakt van hun eigenheid, lichamelijke ontwikkeling en persoonlijke grenzen. Een leuk en toegankelijk boek voor iedereen die kinderen heeft of met kinderen werkt.


Meer informatie over Saar en Jop: www.saarenjop.nl
Dit prentenboek richt zich op 3-5 jarigen.

Aanbevolen artikelen