Boekrecensie ‘Blozen mag’

De komende weken zal ik met regelmaat boeken, gerelateerd aan Hot Issues, voor je lezen en recenseren. Ik begin vandaag met het boek ‘ Blozen mag’ van psychologe Sarina Brons-van der Wekken.

In ‘ Blozen mag’ schrijft Sarina uitgebreid hoe je met je kinderen over seksualiteit kunt praten. In deze tijd is het helaas nodig om kinderen al jong bewust te maken van hun seksuele grenzen. Los daarvan ontdekken kinderen op jonge leeftijd de verschillen tussen jongens en meisjes. Vragen over baby’s ontstaan zodra mama opnieuw zwanger raakt. Hoe kun je daar het beste op reageren?

Sarina geeft me een enorme eye-opener: essentieel is niet alleen hoe je over seksualiteit praat, maar wat je als ouder non-verbaal communiceert. Kijk je afkeurend als je zoontje van drie aan zijn piemeltje zit? Toon je als ouders genegenheid naar elkaar waar je kinderen bij zijn? Reageer je krampachtig als je kind je per ongeluk naakt ziet? Hoe reageer je als ze seksuele informatie op televisie of internet hebben gezien?

De openheid en relaxtheid waarmee Sarina deze situaties omschrijft, maken het tot een makkelijk leesbaar en praktisch boek. De talloze concrete voorbeelden inspireren je om dit thema niet uit de weg te gaan. Mijn zoontje is nog geen twee maanden, maar na het lezen van dit boek durf ik zijn seksuele opvoeding zeker aan!


Titel: Blozen mag
Met kinderen praten over seksualiteit

Auteur: Sarina Brons-van der Wekken

Uitgever: http://www.uitgeverijboekencentrum.nl/index.php
Aanbevolen artikelen