En daar zit ik dan onverwacht; in de studio van het Radio 5 programma EO.nl Zaterdagmiddag.

Donderdag werd ik door de redacteur gebeld en vandaag was het al zover. Presentatrice Marjan Moolenaar ziet mijn dikke buik en vraagt hoe ver de zwangerschap is. Nog vijf weken, vertel ik haar. De bevalling zou live tijdens deze uitzending kunnen beginnen! Goed voor de luistercijfers!

Presentatoren Marjan Moolenaar en Willem Smouter hebben Hot Issues gelezen en zijn dus goed voorbereid. Marjan ziet in mij een christelijke Goedele Liekens. Wie weet!

Doordat ze mijn boek hebben gelezen, stellen ze doelgerichte vragen. Dat vraagt ook meer van mij. Ik ben best zenuwachtig en heb het warm. Dat kan door de zwangerschapshormonen komen, maar ik ben toch blij dat dit radio is; niemand ziet mijn rode koontjes!

‘Is seks een taboe binnen de christelijke wereld en zoja, waarom?’

‘Wat heeft het je gebracht, als maagd het huwelijk ingaan?’

‘Als je erover zou preken, hoe zou je dat doen?’

‘Is samenwonen geen noodzakelijke voorbereiding op het huwelijk?’

We praten ook over de blog die ik elke zaterdag voor EO Jongeren schrijf. Het interview gaat voor mijn gevoel razendsnel. Het is afgelopen voor ik er erg in heb.

Als je het hebt gemist, kun je het interview via deze link terugluisteren. Het begint bij 73.00 minuten: http://www.eo.nl/programma/eonl/2010-2011/page/-/episode.esp?broadcast=12052363&programs=4807382

Mijn nieuwe blog op EO Jongeren ‘Aan de christelijke schandpaal’ vind je hier: http://www.eo.nl/blogs/eojongeren/hot-issues/

Geniet van je weekend!

Esther