Over seks kun je eerlijk en open zijn

Vandaag kun je een interview met Esther lezen in het Friesch Dagblad. Hier een voorproefje. Onderaan vind je de link naar het artikel!

Over seks kun je eerlijk en open zijn

Jongeren hebben behoefte aan openheid en eerlijke antwoorden over seks. Waarom zijn beide zo weinig in de kerk te vinden? Esther Kaper schreef een openhartig boek over haar eigen worsteling.

Hanneke Goudappel

Jongeren, seks en geloof. Het is een onderwerp dat in menige kerk een ondergeschoven kindje is. Toen Arie Boomsma met een televisieprogramma kwam onder de titel 40 dagen zonder seks was dat een soort wake up call in ons land. Hij sprak openlijk over seks en over Gods bedoeling daarmee. Op een minder dwingende manier dan de beweging Ware Liefde Wacht, die jongeren een contract liet tekenen om geen seks te hebben voor het huwelijk. Ware Liefde Wacht is in Nederland inmiddels ter ziele.

Esther Kaper (27) stapt met Hot Issues, eerlijk over seks misschien wel in het gat van vragen die nog altijd leven onder jongeren. Ze schreef haar boek voor christenen die van seks ‘geen krampachtig gedoe willen maken’. ‘Verwacht geen voorspelbaar christelijk verhaal’, zegt ze in het voorwoord. Onlangs verscheen haar boek bij Uitgeverij Medema. Het is het resultaat van haar eigen zoektocht. Die begon toen ze in 2006 een relatie kreeg met Job.

Link naar artikel op website Friesch Dagblad: http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=55426