Wie is Esther?

‘Vertrouwen geven, vertrouwen ontvangen en dat vertrouwen niet beschamen’
ESTHER KAPER, 2017

Ik houd ervan om in een goede sfeer projecten tot stand te brengen. Ik ben empathisch, kan goed luisteren en heb een positieve instelling. Het geeft mij voldoening om verschillende belangen te inventariseren en beslissingen te nemen waarin iedereen zich zoveel mogelijk kan vinden. De gulden middenweg met versterking van kwaliteit, het kan!

Teamleden motiveer ik op een positieve manier om het beste uit zichzelf te halen. Ik zie snel wat de kwaliteiten van iemand zijn en stimuleer de ontwikkeling. Waardering spreek ik gemakkelijk uit, kritiek geef ik op basis van de ontstane vertrouwensband.

Ik evalueer en reflecteer automatisch en regelmatig. Dit doe ik voor mijn eigen functioneren, maar ook voor wat we als team en organisatie tot stand brengen. Hierdoor verbeter ik mijn werk en dat van mijn team doorlopend. Ik ben analytisch, denk contextueel en strategisch.

Storytelling
Ik heb twintig jaar ervaring als journalist en redacteur voor uiteenlopende televisieprogramma’s. Ik weet hoe je een goed verhaal vindt én vertelt.

Door het ontwikkelen en maken van de televisieprogramma’s De Kist, Adieu God? en De Verwondering heb ik mijn interesse in levensverhalen en levensbeschouwing geprofessionaliseerd. De oorsprong en drijfveren van mensen fascineren mij, net als de context en betekenis van bepalende gebeurtenissen.

Mensen vertrouwen mij hun intieme levenservaringen toe. Ik heb inzicht gekregen in de manier waarop mensen betekenis geven aan hun leven en omgaan met ingrijpende gebeurtenissen. Een schat aan levenswijsheid!

Kernkwaliteiten (StrenghtsFinder 2.0, Tom Rath)
1. Empathie
2. Contextueel
3. Strategisch
4. Prestatiegerichtheid
5. Maximalisatie