‘Vertrouwen geven, vertrouwen ontvangen
en
dat vertrouwen niet beschamen’
(Esther Kaper, 2017)

Eindredacteur & adviseur
Ik houd ervan om in een goede sfeer projecten tot stand te brengen. Ik ben empathisch, kan goed luisteren en heb een positieve instelling. Het geeft mij voldoening om verschillende belangen te inventariseren en beslissingen te nemen waarin iedereen zich zoveel mogelijk kan vinden. De gulden middenweg met versterking van kwaliteit.

Collega’s motiveer ik op een positieve manier om het beste uit zichzelf te halen. Ik zie snel wat de kwaliteiten van iemand zijn en probeer hen daarin te laten groeien. Het is belangrijk dat collega’s en samenwerkingspartners zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen. Waardering spreek ik gemakkelijk uit, kritiek geef ik op basis van de ontstane vertrouwensband.

Ik evalueer en reflecteer automatisch en regelmatig. Dit doe ik voor mijn eigen functioneren, maar ook voor wat we als team en organisatie tot stand brengen. Hierdoor verbeter ik mijn werk en dat van mijn team doorlopend. Ik ben analytisch, denk contextueel en strategisch.

Storytelling
Ik heb bijna twintig jaar ervaring als journalist en redacteur voor uiteenlopende televisieprogramma’s. Ik weet hoe je een goed verhaal vindt én vertelt door middel van geschreven tekst of een (audio)visuele productie.

Door het ontwikkelen en maken van de televisieprogramma’s De Kist, Adieu God? en De Verwondering heb ik mijn natuurlijke interesse in levensverhalen en levensbeschouwing geprofessionaliseerd. De oorsprong en drijfveren van mensen fascineren mij, net als de context en betekenis van levensbepalende gebeurtenissen.

Ik ga in gesprekken de diepte in en vraag door. Mensen vertrouwen mij hun intieme levensverhalen toe. Door dit jarenlang te doen, heb ik inzicht in de manier waarop mensen betekenis geven aan hun leven en omgaan met ingrijpende gebeurtenissen. Een schat aan levenswijsheid!

Kernkwaliteiten (StrenghtsFinder 2.0, Tom Rath)
1. Empathie
2. Contextueel
3. Strategisch
4. Prestatiegerichtheid
5. Maximalisatie