Bio

Fotograaf: Tom Cornelissen

Esther Kaper-Hartenberg (1983, Kortenhoef) is getrouwd en moeder van twee zoontjes. Ze studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en koos voor de afstudeerrichtingen televisie en politiek. Ze liep stage bij het Leidsch Dagblad en Man Bijt Hond (NCRV).

Televisie
Ze werkte als redacteur achtereenvolgens voor de televisieprogramma’s blinQ (EO), Ik Mis Je (EO), Life & Cooking (Endemol), Ten Einde Raad (NCRV), Achter de Voordeur (NCRV) en Schepper & Co (NCRV).

Van 2008-2017 werkte ze als redacteur en formatontwikkelaar bij Nachtzon Media in Hilversum. Esther was betrokken bij de ontwikkeling en inhoudelijke (gasten)research van de EO-programma’s Adieu God?, De Kist, God in de Lage Landen, Ik kom bij je slapen en Zwaailicht (KRO).

Momenteel werkt Esther als redacteur bij het NCRV-programma De Verwondering (zondag, 8.25 uur, NPO2), waarin Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities ontvangt. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen te praten over hun (alledaagse) spiritualiteit en levenslessen. Ook maakt Esther regelmatig een uitstapje naar de talkshow Jacobine op Zondag (NCRV).

Boeken
Hot Issues, eerlijk over seks (2011, 4e druk) is haar eerste non-fictie boek waarin ze taboes rond seksualiteit en het christelijke geloof doorbreekt. Mama’s eerste stapjes, eerlijk over het eerste jaar (2014) is haar tweede non-fictie boek voor zwangere vrouwen en moeders van jonge kinderen. Een realistisch boek over alle emotionele en praktische veranderingen in je leven als je voor het voor het eerst moeder wordt.

Esther schreef artikelen voor Jente Magazine en was in 2016 één van de vaste columnisten.

Politiek
In november 2016 werd bekend dat ze op plek 28 staat voor de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Esther heeft begin 2017 de masterclass van deze partij succesvol afgerond en een lokale fractie opgezet waarvan zij lijsttrekker is. In maart 2018 gaat de ChristenUnie voor het eerst meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wijdemeren.

Esther schreef een hoofdstuk voor het boekje ‘Vrees niet’ dat in februari 2017 verscheen. ‘Staan onze vrijheden onder druk, of worden we bang gemaakt door populisten? In dit boekje bundelen twaalf christenen hun gedachten om juist nu een hoopvol geluid te laten horen.’

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter