Bio

Fotograaf: Tom Cornelissen

Esther Kaper-Hartenberg (1983, Kortenhoef) is getrouwd en moeder van twee zoontjes. Ze studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en koos voor de afstudeerrichtingen televisie en politiek. Ze liep stage bij het Leidsch Dagblad en Man Bijt Hond (NCRV).

Televisie
Ze werkte als redacteur achtereenvolgens voor de televisieprogramma’s blinQ (EO), Ik Mis Je (EO), Life & Cooking (Endemol), Ten Einde Raad (NCRV), Achter de Voordeur (NCRV) en Schepper & Co (NCRV).

Van 2008-2017 werkte ze als redacteur en formatontwikkelaar bij Nachtzon Media in Hilversum. Esther was betrokken bij de ontwikkeling en inhoudelijke (gasten)research van de EO-programma’s Adieu God?, De Kist, God in de Lage Landen, Ik kom bij je slapen en Zwaailicht (KRO).

Recent werkte Esther als redacteur bij het NCRV-programma De Verwondering (zondag, 8.25 uur, NPO2), waarin Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities ontvangt en met hen in gesprek gaat over hun (alledaagse) spiritualiteit en levenslessen. Ook maakte Esther regelmatig een uitstapje naar de talkshow Jacobine op Zondag (NCRV).

Momenteel werkt ze als researcher bij de HUMAN, aan een nieuw interviewprogramma met filosoof Stine Jensen dat vanaf 8 september wordt uitgezonden op NPO2.

Boeken
Hot Issues, eerlijk over seks (2011, 4e druk) is haar eerste non-fictie boek waarin ze taboes rond seksualiteit en het christelijke geloof doorbreekt. Mama’s eerste stapjes, eerlijk over het eerste jaar (2014) is haar tweede non-fictie boek voor zwangere vrouwen en moeders van jonge kinderen. Een realistisch boek over alle emotionele en praktische veranderingen in je leven als je voor het voor het eerst moeder wordt.

Esther schreef een hoofdstuk voor het boekje ‘Vrees niet’ dat in februari 2017 verscheen. ‘Staan onze vrijheden onder druk, of worden we bang gemaakt door populisten? In dit boekje bundelen twaalf christenen hun gedachten om juist nu een hoopvol geluid te laten horen.’

Verder schreef ze artikelen voor Jente Magazine en was in 2016 één van de vaste columnisten.

Politiek
In november 2016 werd bekend dat Esther op plek 28 staat voor de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Esther heeft begin 2017 de masterclass van deze partij succesvol afgerond en een lokale fractie opgezet waarvan zij lijsttrekker is.

In maart 2018 heeft de ChristenUnie voor het eerst meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wijdemeren.

De partij kreeg 438 stemmen en kwam 44 stemmen tekort voor een restzetel. De ChristenUnie blijft de politieke ontwikkelingen in Wijdemeren met belangstelling volgen.