Wat doet Esther?

Ik ben ben eindredacteur, media adviseur en trainer op het gebied van videocontent, televisieprogramma’s en presentatie. Ook schrijf ik boeken en artikelen. Politici kunnen hun presentatie door mij laten analyseren. Op de pagina Aanbod lees je meer!

Opleiding
Aan de School voor Journalistiek in Utrecht studeerde ik af in de richtingen televisie en politiek. Ik liep stage bij het Leidsch Dagblad en het legendarische televisieprogramma Man Bijt Hond (NCRV).

Televisie
Na mijn studie werkte ik als redacteur bij diverse omroepen en televisieproducenten, zoals de EO, Skyhigh TV, Endemol en de KRO-NCRV. Van 2008-2017 werkte ik als redacteur en formatontwikkelaar bij Nachtzon Media waar ik de EO-programma’s Adieu God?De Kist en God in de Lage Landen maakte.

Van 2017-2020 werkte ik als redacteur en projectleider op de afdeling Levensbeschouwing van de KRO-NCRV. Ik maakte De VerwonderingJacobine op Zondag, Met hart en ziel (in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland), Mijn Pelgrimspad en Roderick zoekt Licht: onderweg naar The Passion (in samenwerking met Kansfonds).

In de zomer van 2018 werkte ik als researcher voor HUMAN: Stine boekt Sterren, met filosoof Stine Jensen.

Boeken
Hot Issues, eerlijk over seks (2011, 4e druk) is mijn eerste non-fictie boek waarin ik taboes rond seksualiteit en het christelijke geloof doorbrak. Mama’s eerste stapjes, eerlijk over het eerste jaar (2014) is mijn tweede non-fictie boek.

Politiek
In 2017 en 2021 stond ik op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen. Begin 2017 rondde ik de masterclass ‘christelijk-sociaal denken en doen’ succesvol af en daarna zette ik een lokale fractie in Wijdemeren op waarvan ik ook lijsttrekker was. In 2022 doen we voor de tweede keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Provincie Noord-Holland
In 2019 stond ik op plek 2 van de kandidatenlijst voor de ChristenUnie Noord-Holland en werkte als campagneleider voor de partij. Op 27 mei 2019 werd ik door Arthur van Dijk, commissaris van de Koning, beëdigd als duo-commissielid van de ChristenUnie Noord-Holland. Ik voer het woord in de commissie Ruimte, Wonen en Klimaat.

Presentator
Op 5 juli 2019 presenteerde ik de Informatieavond Klimaatakkoord van de landelijke ChristenUnie, waar fractievoorzitter Gert-Jan Segers, meteoroloog Reinier van den Berg, Tweede-Kamerlid Carla Dik-Faber en Statenlid Michel Klein met leden in gesprek gingen over het Klimaatakkoord. Op 13 juni 2020 presenteerde ik de allereerste online partijbijeenkomst van de ChristenUnie. Een livestream vanuit de EO-studio in Hilversum. Ik interviewde o.a. Gert-Jan Segers en bewindspersonen Arie Slob, Carola Schouten en Paul Blokhuis.

Vrije tijd
Mijn vrije tijd breng ik met mijn gezin, familie en vrienden door. Verder loop ik hard, wandel regelmatig bij de ‘s-Gravelandse buitenplaatsen, zing, speel gitaar en lees graag non-fictie.