Ik schreef mee aan ‘Vrees niet’

‘Oma’, begon ik enthousiast, ‘Ik heb leuk nieuws. Ik ga op mezelf wonen in ‘s Graveland!’ Oma zei niets. Toen ze begon te spreken, klonk haar stem afkeurend. ‘Weet je dat je als Kortenhoefse eigenlijk niet naar ‘s Graveland mag verhuizen? Vroeger stonden de Kortenhoevers en ‘s Gravelanders met harken en houwelen op de brug ruzie te maken!’ Ik dacht even dat ze een grapje maakte, maar haar gezicht sprak boekdelen. 

Dit is de eerste alinea van het hoofdstuk dat ik mocht schrijven voor het boekje ‘Vrees niet’. Nog nooit was Nederland zo verdeeld in de aanloop naar de verkiezingen. Staan onze vrijheden onder druk, of worden we bang gemaakt door populisten? In dit boekje bundelen twaalf christenen hun gedachten om juist nu een hoopvol en profetisch geluid te laten horen. Vanuit hun christelijke geloofsovertuiging willen zij ons geen angst aanpraten maar moed inspreken. Niet polariseren, maar bij elkaar brengen.

Samengesteld door
Alain Verheij, met bijdragen van Evert Jan Ouweneel, Mirjam Kollenstaart-Muis, Jan Wolsheimer, Paulien Vervoorn, Reinier van den Berg, Wim de Bruin, Mirjam van der Vegt, Gijs van den Brink, Esther Kaper, Otto de Bruijne, Anne Westerduin en Mark de Boer.

Bestel het boekje hier!

En lees hier een interview met initiatiefnemer Alain Verheij.

 

About the author