De ChristenUnie heeft de conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 gepubliceerd en ik mag nu bekendmaken dat ik op plek 28 sta. Een eer!

logo-cu

Als journalist, auteur en televisiemaker zit ik al zestien jaar bovenop het nieuws en heb ik met alle lagen van de bevolking over zeer persoonlijke onderwerpen gesproken. Ik sprak politici over hun idealen, frustraties en opmerkelijke verantwoordelijkheidsgevoel voor het land waarin we leven.

Ook hoorde ik de breekbare verhalen van mensen die hun leven als een kaartenhuis in elkaar zagen storten. Door een ongeval, ziekte, overlijden van een naaste, echtscheiding of werkloosheid. Die de moed verliezen, niet weten waar ze voor hulp kunnen aankloppen of van het kastje naar de muur worden gestuurd.

En ik ken veel (jonge) gezinnen die de fundamenten onder hun leven leggen: ze bouwen aan hun relatie, voeden kinderen op, maken carrière, betalen de hypotheek en hebben hopelijk tijd over voor vrijwilligerswerk. Waardevol, maar kwetsbaar.

Steeds vaker jeukten mijn handen. Ik wil niet meer langs de zijlijn staan, als een ‘makkelijke’ criticus. Ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen, een luisterend oor bieden en constructief aan onze samenleving meebouwen.

De integere wijze waarop de ChristenUnie vanuit de christelijke levensovertuiging politiek bedrijft, spreekt mij aan. Ik voel mij daarom vereerd dat ik op plek 28 van de kandidatenlijst mag meewerken aan de campagne.

Tijdens de komende verkiezingen zal ik aandacht vragen voor het ondersteunen van jonge gezinnen door o.a. het vaderschapsverlof te verlengen. De ChristenUnie wil ook investeren in gezonde relaties en stabiele gezinnen door relatietherapie in het basispakket op te nemen. Ook willen we de basisbeurs voor studenten opnieuw invoeren, zodat jonge mensen niet met diepe schulden aan hun werkende leven hoeven te beginnen en studeren voor iedereen mogelijk blijft.

Het verkiezingsprogramma draagt de titel ‘Hoopvol realistisch, voorstellen voor een samenleving met toekomst’. Hoopvol ben ik van nature, maar we moeten ook realistisch blijven. We hebben bouwers en verbinders nodig. Doe je mee?

Je input en vragen zijn welkom via: estherkaper.christenunie@gmail.com.

Hartelijke groet,

Esther Kaper-Hartenberg

Het verkiezingsprogramma kun je hier downloaden.

De ChristenUnie-lijst wordt aangevoerd door Gert-Jan Segers. Huidige Tweede Kamerleden Carola Schouten, Joël Voordewind, Carla Dik-Faber en Eppo Bruins staan respectievelijk op de tweede tot vijfde plek. Na plek zes voor Van der Graaf volgt een andere nieuwkomer; de jonge Amsterdamse advocaat Don Ceder staat op 7.